Referents femenines de la literatura catalana, revisions en el discurs de gènere infantil i les relacions afectives en entorns virtuals centraran els actes del 25N a Òdena
Els homenatges a les escriptores Maria Aurèlia Capmany i Teresa Pàmies, la presentació literària De la poma a la pantalla amb la periodista Marta Roqueta i l’actuació de la Pallassa Trafalgar seran els actes commemoratius del 25 de novembre, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones, a la Biblioteca Municipal d’Òdena l’Atzavara.
El primer dels actes relacionats amb el 25N es farà avui dijous 14 de novembre a les 7 de la tarda a la sala gran de la Biblioteca Municipal l’Atzavara amb l’acte homenatge Teresa Pàmies, una cronista inoblidable. L’escriptora serà recordada i rellegida en el marc de l’Any Teresa Pàmies (1919-2012), que celebra el centenari del seu naixement, on es posarà en relleu la seva figura, la seva “capacitat d’anàlisi, autocrítica, humor” i el seu compromís cultural i polític “amb la llengua, el país i el progrés social”.
El dijous 21 de novembre a les 6 de la tarda la Pallassa Trafalgar portarà a l’Atzavara els Contes per la coeducació i per la igualtat, per a nens i nenes de 4 a 7 anys, on es revisaran rols de gènere en els arguments de contes tradicionals i com petits canvis en la narració poden modificar l’imaginari infantil afavorint la igualtat entre nenes i nens.
El dimarts 26 de novembre a dos quarts de 8 del vespre la companyia Trama realitzarà al Teatre Unió Agrícola el teatre fòrum “Això és amor” adreçat a joves de 12 a 16 anys. A través de la història d’una parella es reflexionarà i es mirarà d’entendre allò que els ha portat fins on són ara. És una activitat gratuïta i no cal inscripció prèvia.
El dijous 28 de novembre a dos quarts de 7 de la tarda tindrà lloc a la Biblioteca Municipal l’Atzavara la presentació del llibre De la poma a la pantalla, amb la presència de l’autora, la periodista i analista de gènere Marta Roqueta Fernàndez. El llibre “explora què vol dir estimar, enamorar-se, desitjar i viure el sexe en una època en què els ordinadors, els mòbils i les tauletes influeixen com ens veiem a nosaltres mateixos i com interpretem la resta del món”. La presentació literària s’inclou en els actes del 25N organitzats per la Mancomunitat de la Conca d’Òdena (MICOD).
Finalment, des del passat 11 de novembre i fins el proper dia 30 es podrà veure a la sala gran de la Biblioteca municipal d’Òdena l’exposició homenatge a la figura de l’escriptora, pedagoga i política Maria Aurèlia Capmany (1918-1991), exposició concebuda en ocasió del centenari del seu naixement.