Èxit rotund en la segona edició de la Fira de la Vinyala
El passat diumenge 23 el nostre municipi va celebrar la segona edició de la Fira de la Vinyala amb la participació de milers de visitants i la presència de personalitats com el conseller d´Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep M. Pelegrí, el diputat delegat de comerç de la Diputació de Barcelona, Jordi Subirana, l´alcalde d´Igualada, Marc Castells, el secretari primer de la Mesa del Parlament de Catalunya, Pere Calbó, la diputada al Parlament, Maria Senserrich i el vicepresident 4rt del Consell Comarcal de l´Anoia, Àngel Soteras. Per la seva banda, l´Ajuntament va comptar amb un àmplia representació dels seus membres, encapçalada per l´alcalde del municipi, Carles Casanova, que va mostrar el seu agraïment per l´interès de les autoritats i per la nombrosa participació dels veïns i veïnes i altres ciutadans en general.
Durant la jornada es van repartir prop de 2.100 degustacions, 1.700 de vinyales i la resta d´embotits i formatges, a càrrec dels estands de la mostra de productes alimentaris de l´Anoia més de 1000 degustacions de vi o cava i prop de 700 de postres, amb la col·laboració del Consell Comarcal i dels restaurants del Gremi d´Hostaleria i Turisme de l´Anoia GHITA. Els establiments participants van ser: Restaurant Xarop´s, Restaurant Samuntà, Restaurant Escorpia, Restaurant Cal Escolà, Bar-Restaurant Salus, Bar-Restaurant Robin, Bar-Restaurant Catalunya, Restaurant Cal Jeroni, Restaurant Ruta al Oeste, Rostisseria Les Comes, Restaurant Sentsoví, L´Eucaria, Bodegues Puiggròs, Cava Bohigas, Embotits Riu, Làctics la Tossa, Pastisseria Pla, Clot de les Soleres – Vins Naturals. Tot i augmentar les previsions i el número de restaurants respecte a l´any anterior, l´organització lamenta que el nombre de degustacions no fos suficient per atendre als milers de persones que van passar per la fira.
A més a més de la fira gastronòmica, la jornada va comptar amb una caminada, curses de vinyales per infants, concurs de cuina a la millor recepta, activitats diverses per infants, sorteig de 8 vals per dinar per dues persones, el lliurament de Premis Vinyala d´Òdena, que va ser atorgat a l´empresa tèxtil Juper, i el Premi Reconeixement a la pagesia d´Òdena que va recaure sobre el veí Peret Domènech.
En el marc de la mateixa fira, enguany es va celebrar també la Festa de la Verema que va constar de la tradicional trepitjada de raïm de la mà de les Pubilles i Hereus i a continuació els visitants van poder tastar el most obtingut. En aquesta festa hi col·labora l´Associació de Veïns del carrer de la Guixera.
La Fira de la Vinyala pretén ser un important agent de promoció de la població. Es tracta d´una fira estretament lligada a la ruralitat, un aspecte que caracteritza històricament, geogràficament i econòmicament al municipi. La Fira de la Vinyala és un esdeveniment gastronòmic singular ja que es tracta d´una fira innovadora i inèdita a Catalunya. El certamen pretén ser també a mitjà termini un punt de referència respecte als productes artesans i a la promoció dels treballs artístics i els productes de la terra i de proximitat. És una fira que també pretén la promoció turística i la imatge del municipi. La Fira de la Vinyala, el caragol de vinya, és una combinació perfecta entre gastronomia, ruralitat, artesania i promoció econòmica.
La propera edició de la Fira de la Vinyala se celebrarà el 22 de setembre de l´any que ve, edició per la qual el regidor de Promoció Econòmica, Pep Solé, explica que “ja estem treballant per ampliar l´oferta d´activitats per tal d´atendre als milers de visitants i amb l´objectiu de consolidar la trobada com a punt de referència del cargol de vinya i per a la promoció del producte gastronòmic de proximitat.”